سفارش تبلیغ
صبا ویژن
پاسخی بر جوابیه ی طلبه ای از نسل 3 - نقد و بررسی وبلاگ طلاب و روحانیون

پاسخی بر جوابیه ی طلبه ای از نسل 3

شنبه 85 آذر 11 ساعت 10:54 عصر

به نام خدا

 

نظر به اینکه وبلاگ را یک محیط دو طرفه تعریف کرده اند ، پس از نقدی که در وبلاگ طلاب ، به وبلاگ طلبه ای از نسل 3 نوشته شد ایشان جوابیه ای برای ما ارسال کردند که بدون هیچ گونه تغییری در اینجا آورده می شود و نکاتی نیز برای رفع سوتفاهمات ایشان در انتهای هر نکته بیان می شود .

 

هو البصیر

 

«احب اخوانی الی من اهدی الی عیوبی» بهترین دوستانم آن است که عیب های من را به من هدیه کند امام صادق ـ علیه السلام -

بهترین دوست من جناب آقای احسان بخش

با سلام و ادب

از بذل توجه و نقد وبلاگ طلبه ای از نسل سوم بسیار سپاسگزارم.

نکاتی چند را پیرامون نوشته شما یادآور می شوم که امید است نسبت به اصلاح متن خود اقدام فرمایید.

 

 1. نوشته اید: « با توجه به اینکه احتمالا وی نوشته های خود را بدون پیش نویس و به صورت فی البداهه در وبلاگ می آورد گاهی ایرادات نگارشی بر آن وارد است .»

 - دوست بزرگوار، از آنجا که این جانب سابقه ویراستاری نیز دارم به جرئت می توانم بگویم در عمر دو سال و اندی وبلاگ هیچ غلط نگارشی نمی توان در نوشته های وبلاگ یافت و البته اگر تنها چند غلط املایی درکل وبلاگ یافتید به احترام آقای حامد احسان بخش وبلاگ را برای همیشه تعطیل خواهم کرد.

 احتمال می دهم منظور شما از ایراد نگارشی واژه  هویجوری باشد که در متن آخر به کار رفته است. این کلمه اشاره به یک جک دارد که روزی فردی خرگوشی را می بیند و ...

از فی البداهه بودن گفته اید. دوست عزیز همیشه آنقدر برای مخاطبانم احترام قائل بوده ام که هیچ متنی را فی البداهه منتشر نکنم. آیا نوشته های وبلاگ آنقدر ضعیف است که شما به چنین برداشتی رسیده اید؟ یا دلیل شما ایرادات نگارشی است که وجود خارجی ندارد؟ منتظر شنیدن دلیل شما هستم.

 

نقد و بررسی : دوست عزیز منظور من از اینکه در نقد اعلام کردم چون احتمالا شما نوشته های خود را به صورت فی البداهه در وبلاگ می آورید گاهی ایرادات نگارشی دارید ، به هیچ عنوان غلط املایی نبود چون اگر قرار بود غلط املایی در نوشته شما باشد بی سوادی شما را نمایان می ساخت نه فی البداهه نویسی و حتی اگر این چنین باشد که هر کسی فی البداهه می نویسد غلط املایی دارد بیشترین غلط املایی را باید در نوشته های خبرنگاران یافت که در لحظه باید خبر بنویسند و تحویل خبرگزاری و مطبوعات دهند . منظور من ترتیب نادرست فعل ها در جملاتی که به کار می برید و اشتباهات دیگر بود . شما همین چند خط اخیری که برای من نوشته اید را یک بار اگر بخوانید قطعا متوجه منظور من خواهید شد .((دوست بزرگوار، از آنجا که این جانب سابقه ویراستاری نیز دارم به جرئت می توانم بگویم در عمر دو سال و اندی وبلاگ هیچ غلط نگارشی نمی توان در نوشته های وبلاگ یافت و البته اگر تنها چند غلط املایی درکل وبلاگ یافتید به احترام آقای حامد احسان بخش وبلاگ را برای همیشه تعطیل خواهم کرد.))

در جایی اعلام کردید که دوست بزرگوار، که نشان از آن است که من را مخاطب قرار داده اید و در خط بعدی نوشته اید که به احترام اقای حامد احسان بخش که این را می رساند که مخاطب شما شخصی به غیر از من می باشد .

و یا نوشته اید که در عمر دو سال و اندی وبلاگ هیچ غلط نگارشی نمی توان در نوشته های وبلاگ یافت که واقعا هضم این جمله برای شخص من بسیار دشوار است که شاید به دلیل کم سوادی من باشد . از این جمله ها بسیار در وبلاگ شما وجود دارد و منظور من نیز از غلط نگارشی این موارد بود .

 

2. نوشته اید: «سوژه هایی که نویسنده در وبلاگ خود  استفاده می کند نیز جالب و نسبتاً به روز است که البته بیشتر جنبه موعظه دارد تا نسل سومی بودن»

- از هنر برای هنر و وبلاگ برای وبلاگ و نسل سومی برای نسل سومی گریزان بوده و هستم. هر انسانی باید در تمامی کارهای خود هدف داشته باشد که بهترین هدف بیان ناگفته های جذاب دینی است که «من احسن قولا ممن دعا الی الله»، آیا شما انتقال هرگونه آموزه دینی را موعظه می نامید؟ اگر این گونه است شما در دفتر توسعه وبلاگ دینی به دنبال توسعه چه هستید؟ توسعه وبلاگ های دینی یا توسعه وبلاگ؟

 بی شک اگر یادداشت های وبلاگ طلبه سه عموما موعظه گونه بودند هیچ گاه با استقبال مواجه نمی شدند که البته به زعم زعمای دفتر توسعه وبلاگ دینی، یادداشت های طلبه سه از استقبال خوبی برخودار بوده است.

 

نقد و بررسی :   به درست یا غلط من احساس می کنم شما حتی فرصت نکرده اید برای یک بار هم نقد وبلاگ را بخوانید و بعد اظهار نظر کنید و یا شاید هم من درست نتوانسته ام منظور خود را برای شما و دیگران بازگو نمایم . دوست عزیز ، باور بفرمائید نسل سومی بودن جرم و گناه نیست که می فرمائید بهترین هدف بیان ناگفته های جذاب دینی است . بنده هیچ گاه در نقد خود اظهار نکردم چون نویسنده وبلاگ مطالب دینی می نویسد محکوم به موعظه و خطابه است که این چنین شما پای دفتر توسعه وبلاگ دینی را به میان کشیده اید . شما نگاهی به تفسیر المیزان علامه طباطبایی و تفسیر نور حاج اقای قرائتی بیندازید ، قطعا نکاتی که در تفسیر نور بیان شده بسیار ساده و روان تر و به اصطلاح من نسل سومی تر بوده است . هر چند من در ابتدای جمله نیز گفتم سوژه هایی که نویسنده در وبلاگ خود استفاده می کند جالب است و این کاملا با صحبت شما که در جوابیه خود اظهار داشته اید که هدف بیان نا گفته های جذاب دینی است در تناقض است . بحث اصلی من بیان ناگفته های جذاب دینی نبود بلکه طرز نوشتار این نکات جذاب بود که حتی در نقد خود نیز اذعان داشتم که یک خواننده وقتی مطلب را بخواند آن را از یک چشم یک طلبه می بینید نه یک نسل سومی . به نظر من وظیفه یک طلبه و روحانی این است که احکام اسلامی را به دیگران بشناسد اما یک نسل سومی وقتی با هم نسلی خود صحبت می کند به عنوان یک دوست و رفیق وارد می شود نه یک شخصی که قرار است آن را نصیحت و موعظه نماید . و این در نوشته های شما کمتر یافت می شود .

 

3.نوشته اید: « در بسیاری از نوشته های وبلاگ نیز سعی شده تا از یک عکس برای جذاب شدن مطلب استفاده شود که کاری بس پسندیده و رواست ، اما عکس هایی که برای نوشته های  این وبلاگ انتخاب می شود بعضاً نا مربوط با سوژه انتخاب شده است که باعث پدید آمدن سوتفاهمات زیادی در قسمت نظرات وبلاگ می گردد .»

- یکی از نقاط قوت وبلاگ به باور مخاطبان گزینش عکس های آن است. به نحوی که تاکنون چندین وبلاگ عکس های یادداشت های وبلاگ طلبه ای از نسل سوم را برای لوگوی خود برگزیده اند. تنها عکسی که پس از گذشت دو سال و نیم برای چند نفر از کاربران مبهم بود عکس آقای احمدی نژاد بود که از دست دادن به یک زن خارجی امتناع کرده که نمونه ای بود از قاطعیت در اصول. پس از انکه یکی از کاربران از فهم عکس درماند از برخی مخاطبان درباره عکس سوال کردم که همگی از واضح بودن پیام عکس سخن می گفتند. آیا پس از دو سال و نیم و انتشار دهها عکس در وبلاگ که با استقبال گسترده ای هم مواجه شده اند اگر دو سه نفر از فهم تنها یک عکس باز بمانند این نشانه ای است از نامربوط بودن انتخاب عکس های وبلاگ و سوء تفاهمات زیاد؟

 به نظر شما اگر بنده یک وبلاگ قرانی ثبت نمایم و در آن عکس طبیعت و دریا و کوه و جنگل و حیوانات را وارد نمایم و چند نفر این عکس ها را در وبلاگ و لوگوی خود قرار بدهند این می شود عکس های مرتبط با وبلاگ و مطلب ؟

به نظرم نیازی نباشد تا هر جمله ای از شما را مو به مو پاسخ دهم و بهتر است کمی قضاوت هم به عهده خوانندگان باشد . تنها به دو یادداشت اخیر شما و عکس هایی که برای آن پست انتخاب کردید ، بسنده می کنم .

 

در حلال و حرام خدا باید قاطع بود

 

عکس مربوط به مطلب انعطاف در مسایل شخصی‌مون و قاطعیت در حلال و حرام خدا

 

عکس مربوط به مطلب از هیچ‌کس کمکی نخواهید، حتی برای یک قطعه چوب مسواک

 

حرفی نمی زنم اما خود انصاف دهید که آیا عکس های بهتری برای چنین مطالبی یافت نمی شد ؟؟؟؟؟!!!!

 

4. نوشته اید:« از لحاظ به روز رسانی ، وبلاگ معمولا هر 10 الی 14 روز یکبار به روز می شود و ... »

- اینجانب کوشیده ام پیش و بیش از آن که یک وبلاگ نویس طلبه باشم یک طلبه وبلاگ نویس باشم و اگر طلبه ای اهتمام به درس داشته باشد قطعا فرصت چندانی برای وی باقی نخواهد ماند.  

شاید درست نباشد که این چنین جسورانه به این نکته شما پاسخ دهم اما دوست ندارم حرفی ناگفته در دل داشته باشم . شاید بتوان گفت سطحی ترین و مضحک ترین جوابی که می شد در قبال نقد من بیان کرد همین چند خط شما باشد . باز هم اذعان می کنم شما یا خود نخواسته اید که نقد من را کامل مطالعه فرمائید و یا در جوابیه خود تصمیم نداشته اید که به آن اذعان فرمائید . ادامه جمله من این چنین بود : حتی در بعضی از نوشته های وبلاگ دیده می شود که 4 موضوع مختلف در یک پست آورده شده است که به راحتی می توان به جای اینکه 4 موضوع را در یک پست و به فاصله زمانی دو هفته تا نوشته بعدی نوشت هر یک از موضوعات را در یک پست و با فاصلی زمانی 4 روز نوشت .

من حتی پیشنهاد داده ام که در یک مطلب خود چند نکته را اشاره می کنید که می توان آن را در چند پست با فاصله زمانی کمتر بیان کرد . آیا به راستی این همه وبلاگ نویس طلبه که به صورت فعال و پویا و مطالبی کار شده وبلاگ می نویسند اهتمامی به درس ندارند . ناخودآگاه به یاد این خاطره از حضرت امام افتادم که وقتی دوستان ایشان برای زیارت به حرم می رفتند ایشان در خانه برای دوستان چای درست می کردند و می فرمودند که ثواب این کار کمتر از ثواب زیارت نیست .

 

5. نوشته اید: «تعداد بازدید وبلاگ طلبه ای از نسل 3 طبق آمار سایت پرشین استت از تاریخ 9/12/84 تا به امروز 14000 بازدید می باشد که به طور میانگین در هر روز 52 بازدید داشته است ... »

- این آمار را اگر ضمیمه کنید به اینکه تبلیغات اینجانب برای وبلاگم در حد صفر بوده است از این آمار به نتایج دیگری می رسید. در عمر دو سال و نیمه وبلاگ حتی برای یک بار هم به کسی پیشنهاد تبادل لینک نکرده ام.

 

باز هم از محضر شما عذرخواهی می کنم اما باید بگویم بسیار کار اشتباهی کرده اید که در این مدت دو سال و نیم به کسی پیشنهاد تبادل لینک نداده اید . این خود عذر بدتر از گناه است . یکی از اصول مهم وبلاگ نویسی تبادل لینک با دیگر وبلاگ ها می باشد . فقط شما به این فکر کنید که اگر دیگر دوستان وبلاگ نویس شما هم چنین کاری می کردند و در مدت دو سال و نیم به هیچ کسی پیشنهاد تبادل لینک نمی دادند چه اتفاقی می افتاد و وبلاگ و وبلاگ نویسی با رکود مواجه می شد و از بین می رفت . در این دیدتان به صورت جدی تجدید نظر فرمائید .

 

6. نوشته اید:«از جمله جذابیت های وبلاگ می توان به پیوندهای روزانه اشاره کرد که می توان در آن لینک های جالب در موضوعات مختلفی را یافت هر چند بهتر است نام این باکس به پیوندهای ماهانه تغییر نماید .»

- دوست بزرگوار واژه روزنامه به چه معناست؟ آیا روزنامه فقط به نشریه ای گفته می شود که هر روز منتشر شود؟ با مراجعه به واژه روزنامه در فرهنگ لغت شاید معنای پیوندهای روزانه هم واضح تر شود. گرچه ترجیح می دهم به دلیل همین اشتباه برخی کاربران،  نام دیگری را برای این بخش برگزینم.

 

اگر همشهری نبودیم احساس می کردم که روزنامه های شهر قم هر ماه یا هر سال چاپ می شود . روزنامه ، هفته نامه ، دو هفته نامه، ماهنامه ، سال نامه ، گاهنامه . آیا چنین واژه هایی تا به حال به گوش شما رسیده است ؟

 

در پایان از برخی نقدهای صحیح و اصولی شما و توجه به این وبلاگ ضعیف و  بی ارزش سپاسگزاری کرده برایتان آرزوی موفقیت و سربلندی می کنم.

 

 من نیز در پایان از اینکه به نقد اینجانب توجه نشان دادید و نکات مد نظر خودتان را برای ما مرقوم فرمودید متشکرم .


نوشته شده توسط : محمد حامد احسان بخش

نظرات دیگران [ نظر]